cover diana c


Cum sa faci continut Quality intr-o lume de Fake News


Este o regulă nescrisă că nu trebuie să începi nicio prezentare cu NU, dar mie NU îmi plac regulile. Prin urmare, acesta NU este un curs despre cum să devii influencer sau cum să-ți creezi un blog astăzi și mâine să ai toate brandurile aliniate la ușa ta. NU e despre cum să scrii propuneri companiilor astfel încât să-ți aloce bugete. NU este despre storytelling, un cuvânt aproape la fel de abuzat în ultima vreme precum „influencer”.
În schimb, este despre toate lucrurile nevăzute și nerostite care se numesc în mod generic „muncă” și despre care nimănui nu-i prea place să vorbească, deși ele fac 99% din procesul pe care – tot generic – îl numim succes, reușită sau realizare în carieră.
Este viziunea mea sinceră, directă și onestă, după peste 15 ani în domeniul jurnalismului, despre:
  • cum să faci astfel încât să-ți valorifici abilitățile într-un mod cât mai eficient;
  • cum să devii profesionist pe domeniul tău, fără compromisuri;
  • cum să-ți disciplinezi creativitatea și s-o faci să lucreze în favoarea ta;
  • cum să-ți construiești o reputație bună și s-o păstrezi;
  • cum să-ți accepți greșelile și să le remediezi când e posibil;
  • cum să eviți banalul, clișeele și imitația.
Și, mai ales, cum să evoluezi în carieră fără să-ți pierzi capul. Cel mai greu lucru dintre toate de pe listă.

1. DISCIPLINĂ VS CREATIVITATE

Toți vrem să fim creativi, dar fără muncă. Creativitatea nu e ceva cu care ne naștem și apoi așezăm într-o vitrină, de păstrat intactă tot restul vieții. E o plastilină pe care o modelăm în fel și chip și, odată cu ea, ne modelăm și noi. Asta implică elaborarea unei discipline personale care să ne permită luxul de a fi creativi, o structură clară care să ne lase lejeritatea de a fi spontani și o serie de tipare personale care să ne țină pe linia de plutire în profesie și în viață.


2. CALEA MAI UȘOARĂ ȘI CALEA MAI GREA

Să faci trafic cu subiecte quality e greu – de la subiect până la documentare, scriitură, promovare, follow-up. Este o activitate care îți mănâncă timp, energie și de multe ori creează frustrări, pentru că răspunsul este mai lent și rareori se întâmplă „explozii” de trafic. Totuși, câte poze cu pisici și articole de tip „Nu o să-ți vină să crezi…” ai putea posta într-o viață? Dacă a doua variantă clar NU este pentru tine, există câteva lucruri pe care le poți avea în vedere pentru a face conținut fără a face rabat de la stilul și principiile tale.


3. MICRO VERSUS MACRO

Conținutul quality nu se virealizează la fel de ușor, dar poți avea o comunitate fidelă, care să te țină cu picioarele pe pământ, cu condiția să îți tratezi cititorii cu respect. Cum se construiește relația cu cei care te urmăresc și cât de mult valorează un „like” în realitate. Ce vor cititorii și ce poți face pentru ca dorința lor să se întâlnească la mijlocul drumului cu ceea ce vrei tu să oferi?


Trainer:

Diana Cosmin

Diana Cosmin este jurnalist cu peste 15 ani de experiență și a trecut, pe rând, prin toate etapele meseriei: de la traducător pentru reviste de filme și seriale la editor-coordonator de supliment de modă și de la reporter de investiții și fonduri de pensii la redactor-șef pentru două reviste de lifestyle, una lunară și una trimestrială.
După 8 ani petrecuți la Forbes România, și-a creat platforma online FINESOCIETY.RO. Aici, scrie despre viață și povești de viață: interviuri cu oameni interesanți, călătorii, review-uri de experiențe și cugetări despre lucrurile fine și faine din viață.
De-a lungul timpului, Diana a mai scris și la Cosmopolitan, rubrica ei transformându-se în 2012 în cartea „Poveștile unei inimi: Lecții de viață și de iubire pentru fetele single

Cursul costa 350 ron si are loc pe 19 mai, in intervalul 10.00-14.00